torsdag 20. november 2008

Kor e alle guttane?

Når jeg var på jusskjellern forrige fredag var det en tanke som slo meg: Hvor er alle gutta? Det var riktig nok mange tilstede som ganske sikkert har fått skrevet mann i passet sitt, men for det blotte øye ligner de i alle fall nesten like mye på jenter som på gutter. Hva i all verden er det som foregår i hodet til disse såkalte mannfolkene? Hva er det som får dem til å tro at det er fint å se ut som Ken? Ja, som i Barbie og Ken! Jeg snakker om de såkalt metrofile, fenomenet er blitt så vanlig at man har gitt det et navn. Metrofil er betegnelsen på gutter som er veldig opptatt av mote, inetriør, klær og utseende, da på en måte som får dem til å fremstå som mindre maskuline. De omtales gjerne som hetrofile homser. De kan gjerne bruke sminke, de vokser brystkassa og de er stolt av det! Gutta har blitt så forfengelige at de har fått sine egne hudpleieserier! "Because your worth it" sier Matthew Fox forførende inn i kamera, for å forføre gutta til å ta seg bedre av huden sin! Disse gutta tar solarium og bruker selvbruningskrem. De går på hotte nattklubber og drikker drinker fremfør å gå på pub og drikke øl. Kanskje er disse gutta pene å se på, jeg må jo innrømme at jeg kanskje er enig i at David Beckham, som kanskje er verst av alle, er ok å se på. Men poenget er at det er ikke disse gutta vi vil ha. De kan godt reklamere for parfymer og hvem vet hva, men når det kommer til stykket vil vi ha menn!

Vi vil ha gutter som ser på fotball og drikker øl og raper etterpå. Som ikke vet hva peeling er og som fremdeles blir oppgitt fordi jenter aldri vet hva de skal ha på seg, dette skal være fremmede fenomener. De skal ha hår på brystet og ikke bruke en time foran speilet. Skjegg er hot! Og da mener jeg ikke trimma skjegg som ligger akkuat som det skal. Rufsete skjegg, frittvoksende! Gi oss mannen tilbake! Takk. 

Nei

Nei

og atter nei

Sånn ja. 

Man kan si mye rart om Kristoffer Schau, men metrofil, det er han i alle fall ikke.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Applaus! Ikke tilfeldig at tanken slo deg på frokostkjelleren tenker jeg!
MEN fotball er ikke et must for å være mann, bare så det er sagt;)

Anonym sa...

For ikke å snakke om hvor tynne de er, trener de ikke?? Hvertfall ikke mannetrening som gjør deg barsk! Køen på Horgans på lørdager er stappet med stilkete ben. Og jenteroverkropper uten pupper.

Anonym sa...

Mannen er den nye kjærringa